sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Amandina

Blat:
  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao
  • 8 lg faina
  • 1 praf de copt
Separam albusurile de galbenusuri, frecam galbenusurile cu uleiul...

....batem albusurile spuma tare cu zaharul.

Adaugam galbenusurile si apa, dupa care amestecam de jos in sus. Ametecam separat faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care adaugam peste albusuri cate o lingura amestecand usor.

Turnam compozitia intr-o tava(de 34 cm L, 23cm l) tapetata cu hartie pergament si o dam la cumptorul preincalzit pentru 30-35 min.

Sirop:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri ciocolata calda (eu am pus jacobs 3 in 1)
  • 1 sticluta esenta rom
Amestecam toate ingredientele intr-o craticioara.
Punem pe foc si lasam 5 minute sa fiarba.
O lasam sa se raceasca si adaugam esenta.

Crema:
  • 1 pachet de margarina/ unt
  • 2 ceasca lapte praf
  • 1 cesca cacao
  • 1 ceasca apa
  • 1 ceasca zahar
Fierbem apa si zaharul.(a meu are o culoare mai maronie pt ca am amestecat cu lingura de cacao)
Peste siropul obtinut se punem laptele praf, cacaoa, untul si amestecam pane se omogenizeaza. O lasam sa se raceasca.

Pentru fondant:
  • 250 g zahar
  • 75 ml apa
  • 50 g miere
  • 150 g ciocolata menaj
Apa si zaharul se pun la fiert. Se fierbe pana siropul capata consistenta.
Se adauga mierea si se mai fierbe cateva minute.
Intr-o ceasca punem putina apa rece si cu lingura picuram din siropul fierbinte. Daca siropul se imprastie mai trebuie fiert, daca picatura ramane ca o perluta in ceasca este gata.
Transferam vasul intr-un alt vas cu apa rece si cu o lingura de lemn amestecam in sirop pana se albeste, dupa care adaugam ciocolata rupta bucatele. Data pe razatoarea cu ochiuri mari se va topi si omogeniza mai bine.

Ansamblare:
Taiem blatul in 2. Luam o jumatate si o insiropam cu humatate din sirop. Intindem crema peste, apoi punem deasupra a doua jumatate. O insiropam cu siropul ramas si peste intindem fondantul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...