marți, 17 ianuarie 2012

Tort de mere cu crema de zahar ars


Ingrediente:

Crema de zahar ars:
  • 200 g zahar(pentru caramelizat)
  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 8 lg zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat

Blat:

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 4 mere

Batem ouale cu zaharul.....

..... dupa care adaugam laptele.

Cele 200 g de zahar le topim in cratita in care vom coace tortul., apoi tapetam si peretii cu zaharul caramelizat.

Peste zaharul caramelizat punem crema de zahar ars.....

......peste care punem merele taiate in doua si le lasam sa pluteasca.

Punem forma in care coacem tortul intr-o tava cu apa si bagam la cuptor la foc iute pana se incheaga, ca sa poata sustine blatul.

Intre timp facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu zaharul, dupa care adaugam galbenusurile si amestecam cu un tel para de jos in sus. Punem si faina si amestecam la fel de jos in sus.

Dupa ce s-a facut copt destul crema de zahar, punem blatul si bagam la foc potrivit pana se coace blatul.

Lasam sa se raceasca de tot tortul, apoi il rasturnam si il putem orna cu frisca sau il lasam asa pentru a fi mai light.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...