Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 450-500 ml lapte
- 180 g branza pentru topit (mozzarella, cascaval)
- 50 g unt
- 5 lg parmezan ras sau branza de burduf la putina
- 200 g ciuperci
- 1 catei usturoi
- 3 lg ulei de masline
- patrunjel
Preparam un piure:
Curatam cartofii, ii taiem cuburi mici si i fierbem in lapte.
Dupa ce s-au fiert, ii scurgem si ii pisam.
Amestecam piureul cu untul si parmezanul. Lasam sa se raceasca piureul.
Taiem usturoiul si ciupercile feliute si le calim intr-o lingura de ulei.
Amestecam piureul cu mozzarella taiata cuburi....
....cu ciupercile si patranjelul.
Ungem cu ulei un vas termorezistent si punem compozitia in el. O dam in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 20 min. Cand este gata terina, scoate-o din cuptor si serveste-o calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu