sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Terina de cartofi si ciuperci


Ingrediente:
  • 1 kg cartofi
  • 450-500 ml lapte
  • 180 g branza pentru topit (mozzarella, cascaval)
  • 50 g unt
  • 5 lg parmezan ras sau branza de burduf la putina
  • 200 g ciuperci
  • 1 catei usturoi
  • 3 lg ulei de masline
  • patrunjel

Preparam un piure:

Curatam cartofii, ii taiem cuburi mici si i fierbem in lapte.



Dupa ce s-au fiert, ii scurgem si ii pisam.

Amestecam piureul cu untul si parmezanul. Lasam sa se raceasca piureul.

Taiem usturoiul si ciupercile feliute si le calim intr-o lingura de ulei.

Amestecam piureul cu mozzarella taiata cuburi....

....cu ciupercile si patranjelul.

Ungem cu ulei un vas termorezistent si punem compozitia in el. O dam in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, timp de 20 min. Cand este gata terina, scoate-o din cuptor si serveste-o calda.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...