luni, 16 august 2010

Lipii rapide la tigaie





Pentru 5 lipii
  • 350g faina
  • 180-200ml lapte
  • 50ml ulei
  • 10g drojdie
  • un varf cutit sare
  • 1 lgt mica zahar

Punem faina, sarea, zaharul si uleiul intrun vas, adaugam drojdia topita in putin lapte caldut, apoi punem si restul laptelui si framantam pana cand obtiunem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini/vas. Este bine sa nu puneti tot laptele deodata, ci incorporat cate putin, atat cat cere faina.

Lasam aluatul sa se odigneasca 5-10 min, api il impartim in 5 bucati.

Punem la incins o tigaie, fara ulei sau altceva.

Pe masa presarata cu faina, intindm o foaie foarte subtire, aproape transparenta din una din bucatile de aluat .

O coacem rapid in tigaia incinsa . Nu trebuie tinute mult, doar cat sa se aureasca din loc in loc.

Se intorc repede cu o paleta se coc si pe cealalta parte, apoi se acopera cu un prosop. Cand s-au racit, se pun in punga de palstic pentru a ramane moi.


Observatii:


  • Daca le folositi pentru shaorma sau altceva unde este necesar sa le rulati, este bine ca foile sa fie foarte subtiri inainte de a le coace, deoarece ele mai cresc putin in tigaie.
  • Daca sunt coapte imediat ce le-ati intins, lipiile ies foarte bune si elastice, dar nu se vor desface, daca insa foile intinse sunt lasate 2-3 minute sa se odihneasca, lipiile se vor umfla la copt si se vor desface.
  • Nu tineti prea mult lipiile pe foc, altfel vor fi pra tari si se vor usca repede.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...