joi, 5 aprilie 2012

Eclere cu crema de vanilie


Ingrediente:

Aluat:
  • 6 oua
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 300 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
Creama:
  • 2 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 1 litru lapte
  • 100 g unt
  • zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
Aluat  
Fierbem apa cu uleiul. Dupa ce a fiert dam deoparte si adaugam imediat faina si praful de sare. 

Lasam sa se raceasca, dupa care adaugam praful de copt si pe rand cate un ou.


Punem aluatul intr-un pos si formam eclerele intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dar nu prea aproape deoarece eclerele vor mai creste). Bagam tava in cuptorul preincalzit pana eclerele devin usor rumenii.


Le lsam sa se raceasca coplet inainte de-a umple eclerele.

Crema:
Intr-o cratita amestecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam plicurile de budinca si laptele treptat. Punem cratita pe foc si o lasam pana fierbe laptele si se ingroasa crema (in tot acest timp amestecam incontinuu). Cand e gata o lasam sa se racesca dupa care adaugam untul si mixam.

Dupa ce s-au racit eclerele, le taiem in doua, dar nu de tot si le umplem cu crema (ca sa va fie mai usor puneti crema intr-o punga sau un pos)


Topim niste ciocolata amaruie cu putin ulei, apa si smantana, dupa care o punem intr-o punga si glasuram eclerele (puteti sa scufundati partea de deasupra a eclerului in glazura)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...