marți, 24 aprilie 2012

Tort Iepurasul dulce

Este un tort foarte bun, pe gustul iubitorilor de ciocolata. A fost foarte apreciat si abea astept sa il mai fac. Merita sa il incercati


Ingrediente (tort 6 kg)(cel cu 2 iepurasi)

Blat:

  • 15 oua
  • 15 lg ulei
  • 15 lg zahar
  • 10 lg faina
  • 5 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
Crema mouse:
  • 4oo gr ciocolata alba
  • 300 gr frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina
  • 200 ml apa
  • 400 gr smantana
  • putin lapte
Crema ganache:
  • 1kg smantana
  • 800 gr ciocolata menaj (de la Kaufland)
  • un pic de zahar
  • 3-4 pliculete intaritor de frisca
Sirop:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani apa
  • esenta de rom
Ornat:
  • smantana pentru frisca
  • zahar
  • colorant alimentar
Blat:
 Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le ametecam cu uleiual,















iar albusurile le batem spuma, dupa care adugam si zaharul.
Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam incet, de jos in sus cu un tel para.














Adaugam cacaoa si amestecam.

Apoi adaugam faina si praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie pergament si dam blatum la cuptorul preincalzit, la foc mediu.

 Crema mouse:


Batem smantana (eu pun si un strop de frisca lichida..














Ciocolata o rupem bucatele si o punem pe baie de aburi impreuna cu frisca lichida.....
si amestecam pana s-a topit toata ciocolata, dupa care o punem in apa rece la racit.
Gelatina o dizolvam in cele 200 ml apa rece si o lasam 10 minute sa se intareasca.













Dupa ce a stat 10 minute o punem fie pe baie de aburi pana se inmoaie fie deasupra ochiului, nu chiar direct pe ochi pana se  inmoaie.













Cand am terminat o rasturnam in ciocolata topita si amestecam.













Iar ciocolata cu gelatina o rasturnam peste smantana si amestecam pana la omogenizare, apoi o lasam cateva minute in frigide cat sa se ingroase putin sa nu mai fie la fel de fluida.













In tava in care am copt blatul punem harte de copt si rasturnam crema, dupa care bagam la frigider pana se intareste bine.

















 Crema ganache:


Batem smantana cu un pic de zahar (dupa gust) si cu intaritorul.


























Ciocolata menaj o rupem bucatele si o punem pe baie de aburi cu putin lapte (cat sa imbrace fundul cratitei, daca mai este nevoie mai punem putin,trebuie sa fie cat de cat tare sa ramana consistenta), amestecam pana se topeste.














Dupa ce am topit ciocolata o punem in apa rece sa se raceasca, dupa care punem cate o lingura de smantana pe rand si amestecam bine.

















Ansamblare:

Blatul il taiem in doua si il insiropam bine cu sirop (topim zaharul pana se caramelizeaza, apoi rasturnam apa, grija ca iese abur fierbinte si amestecam pana se topeste zaharul; dupa ce sa racit siropul adaugam si esenta de rom)



















Rsturnam cu grija crema Mouse cu fata in jos si cu hartia de copt in sus.


















Peste crema Mouse punem cam o treime chiar mai mult din crema.


















Punem si cealalta jumatate de blat pe care lafel o insiropam bine.






Iar cu restul de crema imbracam tortul, o treime o punem deasupra si erstul pe margini.














Pentru ornat am batut niste smantama de frisca, si o parte am colorato in verde, galben, roz si albastru.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...