joi, 6 ianuarie 2011

Baclava


Aceasta prajitura este preferata tatei. De obicei facem rulouri mici.

Ingrediente
  • un pachet foi placinte
  • nuca
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala

Sirop

  • 2 cani zahar
  • 3 cani apa


Prajim nuca dupa care o macinam.

Radem lamaia si portocala.

Punem doua foi de placinta, le ungem cu ulei, peste punem nuca si coaja rasa(de lamaie si portocala)

Deasupra punem alte 2 foi.

Le ungem cu ulei, peste punem nuca si coaja rasa, apoi punem alte 2 foi. Le ungem si pe aceste cu ulei, punem nuca si coaja rasa. Pe urma le rulam.

Ies trei rulouri. Le punem intr-o tava le taiam si le bagam la cuptorul incalzit.

Intre timp facem siropul. Punem pe foc apa si zaharul si le lasam pana fierbe.

Dupa ce am scos tava, turnam siropul fierbinte deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...