luni, 6 decembrie 2010

Cornulete bicolore cu nuca de post



Sunt delicioase, mamei i-au placut foarte mult ca si noua. Nici nu zici ca sunt de post, datorita siropului raman moi mai ales daca sunt ocoperite. Reteta am luato de aici http://www.nikohomeblog.com/ dar am facut mici modificari.

Ingrediente:

  • drojdie un cub (50gr)
  • 300 ml lapte de soia
  • 3-4 lg zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 700-800 gr faina
  • 3 lg cacao

Umplutura: nuci, cacao, gem

Sirop: o cana zahar, o cana apa, o esenta rom

Se amesteca cele 3-4 lg zahar, laptele, uleiul, drojdia, faina, esenta si coaja de lamaie. Se framanta.

Se i-a jumatate din aluat si se framanta cu cele 3 lg cacao si eventual cu putin lapte sau ulei.

Se lasa sa creasca.


Dupa ce a crescut din amandoua partile se fac 8 bile egale.


Se intinde cate o bila din fiecare culoare foaie.


Se pun una peste alta.(cea neagra si cea alba peste sau cea alba si cea neagra peste)


Se taie cu un cutit formele de cornulete (in 8) Se aseaza umplutura (eu am si prajit nucile)


Se ruleaza cornuletele si se aseaza intr-o tava . (cel mai bine ar fi daca capatul cornuletului, dupa ce l-ai rulat ar fi sub el, astfel nu s-ar mai desprinde)

Se coc la foc potrivit cam 15 min.

Dupa ce sunt coapte, se lasa putin la racit, dupa care se trec prin siropul pregatit.


Sirop: apa si zaharul se pun intr-o cratita pe foc pana incepe sa fiarba. Dupa ce s-a racit puti se adauga si esenta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...