joi, 30 septembrie 2010

Bezele cu ciocolata



Voi scrie doar pentru un albus.

Ingrediente:
  • 1 albus
  • 70-80 gr zahar
  • 1 lg cacao
  • putina zeama de lamaie
  • ciocolata alba pentru decor
  • cacao pentru decor
Se bat albusurile spuma pe baie de aburi (se foloseste mixerul) avand grija ca vasul in care amestecam sa nu atinga apa care fierbe.
Se adauga treptat zaharul (de preferat zahar pudra) si se mixeaza pana cand spuma este tare de intorci castronul si ea nu cade.

Pe urma adaugam cacaoa si zeama de lamaie.

Se pune apoi in seringa de ornat si se fac ce forme doriti (merge la fel de bine si cu lingura sau lingurita), apoi se coc la foc mic la cuptorul preincalzit cu usa putin deschisa cat e necesar, pana se usuca bine. Le lasam sa se raceasca tot in cuptor.
Le-am ornat de jur imprejur cu o dunga de ciocolata si pe urma am pudrat pe ele cacao.

Bezele simple




Voi scrie ingredientele pentru un albus.

Ingrediente:
  • 1 albus
  • 70-80 gr zahar
  • ciocolata pentru decor
Se bat albusurile spuma pe baie de aburi (se foloseste mixerul) avand grija ca vasul in care amestecam sa nu atinga apa care fierbe.

Apoi se adauga treptat zaharul (de preferat zahar pudra) si se mixeaza pana cand spuma este tare de intorci castronul si ea nu cade . :)

Se pun apoi in seringa de ornat si se fac in ce forme doriti (la fel de bine merge si cu lingurita sau lingura) apoi se coc la foc mic la cuptorul preincalzit cu usa putin deschisa o ora sau mai mult daca e cazul, pana se usuca bine. Le lasam sa se raceasca tot in cuptor.

Le-am inmuiat fundul in ciocolata si de jur imprejur o dungulita de ciocolata.




Chec mozaic



















Ingrediente


  • 12 oua

  • 2 cani de zahar mari

  • 2 cani de faina mari (daca vrei ca rahatul, stafidele si nuca sa nu se lase la fund trebuie pusa mai multa faina ,dar atunci checul nu mai iese pufos)

  • 1 cana de ulei mare

  • 1 lamaie (zeama + coaja)

  • 1 praf de copt

  • 2-3 lg cacao

  • 3 plicuri zahar vanilat

  • rahat

  • stafide

  • alune de padure


Galbenusurile le frecam cu uleiul pe care il punem treptat.



Apoi adaugam zeama si coaja rasa de la lamaie.

Batem albusurile spuma cu zaharul, zaharul vanilat.

Peste albusuri punem galbenusurile si amestecam cu telul para incet de jos in sus.

Adaugam faina si amestecam cu telul para incet de jos in sus.


Impartim compozitia in doua.
Peste una dintre ele punem cacaoa.






Stafidele, rahatul, alunele ca sa nu se duca la fund le dam prin faina. Mie mi s-au dus in mare parte la funt pt ca eu am vrut ca sa-mi iasa checul mai pufos si am pus mai putina faina. dar daca vreti sa nu se duca deloc puneti mai multa faina (o cana in plus), dar va iesi mai inecacios.

Tapetam formele de chec cu hartie de copt.


Punem un strat alb si peste el punem stafide+alune+rahat.



Pe urma punem un strat cu cacao si peste el punem stafide+alune+rahat.



Pe urma punem din nou un strat alb si peste el stafide+alune+rahat .



Peste am pus un strat de cacao.



Si la final m-am jucat un pic, dupa care am pus putin rahat taiat fasii, cateva stafide si alune




Bagam checurile la cuptor la foc mic.







Rafaelo din branza


Un aperitiv foarte rapid si estetic.

Ingredinete (merge orice fel de branja dar trebuie neaparat branza topita pentru ca le leaga)
  • cascaval
  • cas
  • branza topita

Dam banzeturile pe razatoarea marunta le amestecam cu branza topita si adaugam sare daca e cazul. Din aceasta compozitie formam bilute.



Pentru aspect am ras putin de cas pe o razatoare mai mare si am tavalit bilutele.

Briose aperitiv



Ingrediente
  • 6 oua
  • 6 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • 1 varf sare
  • 6 lg smantana
  • 1 cana mare de faina


Umplutura (se poate pune orice)
  • salam
  • muschiulet
  • carnati
  • ardei gras (rosu, verde)
  • foarte puntin ardei iute (am gasit un ardei foarte iute)
  • porumb
  • masline
  • cascaval ras
Separam galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile le frecam cu uleiul care il adaugam treptat.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Peste albusuri adaugam gelbenusurile si amestecam usor de jos in sus. Dupa aceea adaugam faina treptat amestecand de jos in sus, praful de copt si smantana.
Dupa aceea punem toate incredientele si amestecam.
Ungem formele de briosa cu unt/margarina si tapetam cu faina. Dupa aceea punem compozitia cu lingura in fosrma.
Am uitat sa mai fac poza si la briosele puse in tava trebuiau sa fie gata cat mai repede.
Le coacem la foc mic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...