vineri, 19 august 2016

Patratele de mamaliga cu branza si carnaciori


Ingrediente  ( ca si cantitate, fiecare pune cat doreste)
  • 1 litru apa
  • malai
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • patrunjel uscat
  • 2-3 carnaciori (din pacate nu am avut si am pus salam)
  • cas de oaie (sau cascaval)
  • 50 gr unt
  • 2-3 catei de usturoi

Punem apa la fiert impreuna cu, condimentele. Cand a inceput sa fiarba apa, turnam in ploaie malaiul si amestecam continuu.
Cand mamaliga e aproape gata adaugam untul.
Adaugam si restul de ingrediente, branza rasa, carnacorii bucatele si usturoiul zdrobit.
Astetam sa se topeasca branza, dupa care rasturnam mamaliga fierbinte intr-o tava.
Dupa ce s-a racit mamaliga, o rasturnam si o taiem patratele.

 Punem patratelele in tava si bagam la cuptor, la foc potrivit, pana prind o crusta.


 
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...