joi, 18 august 2016

Ficatei cu sos de rosii, ciuperci si vin


Au fost foarte apreciati de catre sotul meu "Sunt mai buni decat ii facea mama". Ce alt compliment isi poate dorii cineva?

Ingrediente:
  • 1 kg ficatei de pui
  • 500 gr ciuperci
  • 2 buc. ceapa
  • 3-4 catei de usturoi (depinde de fiecare)
  • 60 gr unt
  • 150 ml vin
  • 4-5 foi dafin
  • sare, piper
  • 100 gr pasta de rosii

Intr-o cratita incalzim untul, iar dupa ce s-a topit putin adaugam ceapa tocata marunt, foile de dafin, ficateii spalati si scursi. Calim totul 5 minute.

Cat timp asteptam sa se caleasca curatam ciupercile, le taiem lamele subtiri.
 

Dupa ce au trecut 5 minute, punem ciupercile peste ficatei, adaugam si condimente si mai calim totul 5 minute







Adaugam vinul, lasam putin sa se evapore, daca este nevoie dupa adaugam putina apa, usturoiul zdobit si pasta de rosii (se poate pune bulion de rosii). Potrivim gustul de sare, piper daca mai este nevoie si continuam fierberea circa 15 minute.
Se poate pune la final patrunjel proaspat tocat si se serveste eventual cu o salata de varza
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...