marți, 27 ianuarie 2015

Prajitura Brownies Capuccino cu crema de vanilie







Am luat reteta de aici, insa am mai schimbat cate ceva la ea, adaptand-o dupa gustul meu. Sper sa va placa.

Blat: 



  • 120 g ciocolata amaruie
  • 85 g unt
  • 3 lgt ness, dizolvat in 2 linguri apa fierbinte
  • 50 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 cana faina
  • un varf de cutit de sare
  • 1/2 cana de miez de nuca

Crema :



  • 150 g crema de branza cu smantana
  • 40 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 oua 
  • 1 ceasca lapte
  • optional 2-3 lg praf de budinca de vanilie daca nu se intareste

Glazura de ciocolata :



  • 80 g ciocolata amaruie
  • 20 g unt
  • aprox. 2-3 lg smantana
  • 3 lgt ness, dizolvat in 1 lingura apa fierbinte



Blat:
Topim pe foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat,zaharul pana cand compozitia devine omogena, lasam dupa la racit.









Adaugam ouale, ,mixam pana cand compozitia devine lucioasa.









Adaugam esenta, faina si sarea si amestecam.









Apoi adaugam nuca taiata grosier.









Intindem compozitia intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade.

















Crema:
Punem intr-o cratita pe baie de aburi galbenusurile cu zaharul si amestecam pana se spumeaza si se topeste zaharul.









Apoi adaugam laptele si eventual praful de budinca pentru a fi siguri ca se intareste crema. Amestecam pana se ingroasa si fierbe putin, apoi o lasam sa se raceasca.









Batem crema de branza, untul si esenta de vanilie cu mixerul pana cand crema devine pufoasa.









Peste aceasta compozitie adaugam compozitia de mai devreme si incorporam bine, apoi adaugam si albusurile ce le-am batut separat. Dam totul la rece pana se intareste.










Glazura

Intr-o cratita punem toate ingredientele pe foc pana se topeste ciocolata.



Ansamblare
Peste blat intindem crema si glazura la final.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...