luni, 26 ianuarie 2015

Palmieri cu lamaie si portocale






 O reteta foarte buna si interesanta, potrivita pentru un mic dejun, o gustare sau chiar un desert de duminica

Ingrediente:
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 1 ou
  • 20 g unt
  • 1/2 pahar lapte
  • 1/2 lgt bicarbonat


Asezam faina in forma de faintana, punem in mijloc, oul, untul la temperatura camerei, laptele, bicarbonatul, 70 g zahar.


Framantam bine, apoi lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 min la temperatura camerei.

Radem coaja de la portocala si lamaie si amestecam cu zaharul ramas.














Intindem o foaie de aluat cu grosimea de circa 2 mm si ii dam o forma dreptunghiulara. Presaram suprafata aluatului cu amestecul de zahar si coaja de lamaie si portocala.















Prindem aluatul de latura lunga si il pliem spre interior, in asa fel incat marginile aluatului sa se intalneasca la mijloc.















Pliem din nou aluatul pe lungime.






Taiem fasii cu latimea de 1 cm.
Prajim rulourile circa 1 min, intorcandu-le pentru a se prajii uniform.















Scoatem palmierii pe o hartie absorbanta si pudram cu zahar vanilat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...