sâmbătă, 1 februarie 2014

Briose cu portocala si nuci






Ca tot vine Valentine's Day si aveam chef de ceva nou, am incercat aceste briose. Teteta am luat-o  de aici, spre sa va placa.

     Ingrediente:

150 gr zahar
90 gr unt (la temperatura camerei)
2 oua
1 banana (in reteta erau 3 )
70 ml iaurt
zeama de la o jumatate de portocala (25 ml)
coaja de la o portocala
300 gr faina
1 lgt bicarbonat de sodiu
1/2 lgt praf de copt
1/4 lgt sare
esenta de vanilie
75 grame nuci tocate marunt

      Glazura:
320 ml zeama de portocala (eu am pus si zeama de la compot)
1 plic buninca
zahar dupa gust (eu am pus putin, sa fie mai acrisor)
50 gr unt

Batem untul cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam banana.



Adaugam ouale, si mixam.
Adaugam treptat faina, sarea, bicarbonatul si praful de copt.



 Punem iaurtul cu zeama de portocale, coaja de portocale si nucile tocate, apoi mixam.

Aluatul il punem in formele de briose si bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit (incercam cu metoda paiului pt a afla daca sunt coapte)
Dupa ce s-au copt si s-au racorit taiem capacele brioselor in care facem o inimioara cu ajutorul unei forme de fursec.
Glazura:
Punem toate ingredientele intr-o cratita pe foc, lasam sa fiarba putin, sa se ingroase, apoi o lasam la racorit. Dupa ce s-a racit cu ajutorul unui pos umplem briosele.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...