duminică, 18 septembrie 2011

Tort camera adolescenta


Este tortul aniversar petru verisoara noastra care a implinit 14 ani! La multi ani inca o data. Este prajitura Kinder Pinguin cu cantitatile marite, iar ornamentele sunt din pasta de zahar.

Ingrediente (in paranteza am scris ingredientele pentru un blat):
Blat:
  • 15 oua (5 oua)
  • 300 g zahar (100 g zahar)
  • 3 pliculete zahar vanilat (1 plic zahar vanilat)
  • 7.5 lg pesmet (2.5 lg pesmet)
  • 7.5 lg faina (2.5 lg faina)
  • 7.5 lg cacao (2.5 lg cacao)
  • 7.5 lg miere (2.5 lg miere)
  • 2 plicuri praf de copt (cam 3/4 plic praf de copt)
  • 75 ml lapte (25 ml lapte)
  • 405 ml ulei (135 ml ulei)

Glazura I:

  • 240 g ciocolata
  • 140 g unt
  • 2 lg apa
  • 4 lg ulei

Glazura II:

  • 220 g ciocolata
  • 100 g unt
  • 3 lg ulei
  • 1 lg apa
  • 1 lg zahar pudra

Crema:

  • 2 galetuse de smantana (1800 g)
  • 7 plicuri intaritor de frisca
  • 2 plicuri jumatate gelatina
  • 6 lg miere
  • 1 lg zahar

Modul de preparare il gasiti aici.

Ansamblare:

Punem un blat, crema, dam la rece, glazura I, dam la rece, crema, blat, crema mai putina, dam la rece, glazura II, dam la rece, crema mai putina,blat, si imbracam in crema.



2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...