vineri, 18 iunie 2010

Briose ciocolatoase



24 bucati

Ingediente:
  • 375 g faina
  • un sfert de cub de drojdie
  • 6 linguri zahar
  • 2 oua
  • 75 g unt moale
  • 15 linguri lapte caldut
  • 2 linguri cacao
  • 1 fiola esenta de rom
Umplutura:
  • 150 ml lapte
  • 2 lg de cacao
  • nuca macinata(optional)
  • biscuiti macinati cat sa iasa ca o pasta

Se amesteca laptele cu drojdia si 1 lgt de zahar si se lasa cateva minute.
Se amesteca "prafurile" faina restul de zahar si cacaoa.
Cand se umfla drojdia se pune peste "prafuri".
Apoi se adauga ouale mixate putin cat sa-si dubleze volumul, untul si se framanta cat sa nu se mai lipeasca aluatul de maini.



Umplutura
Toate ingrendientele pentru umplutura se amesteca.

Aluatul crescut se imparte in bilute (mie mi-au iesit 24) se aplatizeaza putin si se pune umplutura pe ele. Se aduna marginile peste umplutura, se intoarce cu "capul" in jos si se pune in fiecare bila umbluta intr-un cosulet de briosa. Se ung cu galbenus si se pun in cuptorul preincalzit pana se coc.


Deasupra le-am pus cate o bucatica de ciocolata.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...