sâmbătă, 20 martie 2010

Prajitura Manuela (de post)




Aceata este o reteta inventata de mama. Blatul de negresa de post si o crema. A denunit-o Manuela, pentru ca eu am fost prima care am facut-o. 


Ingrediente:

Blat
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa
  • 2 cani faina
  • 1 pahar ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri dulceata- de care doriti (eu am folosit de cirese amare)
  • 1 praf de copt
  • ananas
Crema
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic budinca vanilie
  • 300 ml ( de la o portocala si de la o cutie de ananas)
  • margarina 125 g (jumatate dintr-un pachet)

Blat
Intr-un vas se pune cana cu zahar.

Adaugam cacao.


Punem dulceata si amestecam.


Adaugam uleiul si apa.

Punem praful de copt stins. Adaugam canile cu faina treptat.


















Compozitia obtinuta o punem in tava si o bagam la cuptor. Se coace la foc mediu in jur de 20 min.


Crema
Se pune putina zeama. care se amesteca cu praful de budinca si zaharul, pe urma turnam si restul de zeama.


Compozitia se pune la fiert pana se ingroasa.(amestecam continuu pentru a nu se lipi)


Dupa ce sa ingrosat, focul se da la mic si se adauga margarina.


Ansamblare


Punem ananasul taiat feliute.

Peste ananas punem crema un pic calduta ca sa se intinda mai bine.

Pentru aspect am pus ciocolata de post rasa.







Se poate face si cu budinca de ciocolata si in loc de ananas se pune nuca, iar pe desupra nuca macinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...