marți, 14 iunie 2016

Prajitura cu cirese si branza


Cu ultimele cirese din pom am decis sa fac o prajitura si am adaptat cu ce aveam prin casa.

Ingrediente blat
6 oua
7 lg faina
6 lg zahar
2 lg cacao
4 linguri ulei
100gr unt
1 plic praf de copt
50-70 gr ciocolata

Compozitie branza:
1 plic budinca de vanilie
300 gr branza de vaca
300-400 ml lapte (am pus din ochi)
zahar dupa gust (cca 200gr)
cirese

Curatam ciresele de samburi si le lasam la scurs. Separam ouale. Topim ciocolata cu untul. Dupa ce s-au topit adaugam galbenusurile si uleiul si omogenizam. Albusurile le batem spuma adaugand zaharul treptat, apoi punem  compozitia din ciocolata. Amestecam usor cu un tel para de jos in sus. Adaugam faina, cacaoa si praful de copt treptat.

Intr-un alt vas pregatim compozitia cu branza. Amestecam branza cu zahar si ouale, peste care punem plicul de budinca dizolvat in lapte
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt bunem blatul peste care presaram ciresele.

Apoi punem peste compozitia din branza si dam tava la cuptor la foc mediu. verificam daca s-a copt cu metoda paiului.
La mine aproape toata branza s-a dus la mijloc.






2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...