marți, 14 iunie 2016

Briose/ Tarte cu cascaval si ou



Ingrediente pentrut 4 briose/tarte:
Aluat
  • 18-20 lg faina
  • 18 lg ulei
  • 1/2 plic drojdie
  • apa
  • piper
  • sare
  • busuioc
  • rozmarin
Umplutura
  • cascaval topit
  • cascaval (cu cat sunt mai multe sortimente cu atat mai bine)
  • muschiulet
  • 4 oua
  • sare
  • piper
Punem toate ingredientele pentru aluat intr-un castron (condimentele dupa gustul fiecaruia) si framantam formand un aluat elastic pe care il lasam putin sa se odihneasca.


Impartim aluatul in bile egale, de doua dimensiuni. Unele suficient de mari pentru a acoperii fundul si peretii vasului, iar altele putin mai mici pentru capac. Luam o bila si o intindem intr-un cerc pe care il punem in vas/forma de briosa. Daca depaseste putin vasul este cu atat mai bine deoarece compozitia nu va curge si o sa fie mai usor de lipit capacul.

Dupa ce am "tapetat" vasul cu aluatul incepem sa umplem briosa. Ingredientele le asezam cum dorim in straturi, dar lasand loc si pentru un ou batut in prealabil. Adaugam sare si piper printre staturi. La final e bine sa fie o felie de cascaval mai rezistenta pentru a fii mai usor de pus capacul si pentru ca oul sa nu o ia la plimbare 
Dupa ce tarta s-a umblut luam o alta bila, mai pica si o intindem intr-n cerc suficient de mare incat sa ne acopere briosica. Lipim bine marginile. Punem vasele daca nu am ales sa folosim o tava pentru briose pe o tava si le bagam la cuptor la foc potrivit. Le lasam pana prind culoare.
Scoatem tartele din forma cu atentie, frig!!
Le putem servii imediat sau le punem lua ca si pachet in loc de sandwiches.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...