miercuri, 28 martie 2012

Covrigi polonezi (de post)





Ingrediente:
Aluat:
  • 600-700 gr faina
  • 400 ml apa (din ochi)
  • 3/4 cub drojdie
  • 1 cana zahar
  • 3-4 lg margarina Rama
  • esenta vanilie
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
Sirop:
  • 2 cani apa
  • 2 cani zahar
  • 1 sticluta esenta rom
Din igredientele de mai sus se framanta un aluat (eu l-am pus la masina de paine). Drojdia se dijolva in apa cu o lgt zahar. Dupa ce l-am framantat se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.














Intindem o foaie de aluat, pe care o taiem fasii, putem presara si nuca.

















Impletim 2 fasii.......













.......pe care le putem face fie in forma de covrig, fie in forma de colac. 

















Putem presara deasupra susan sau sa le lasam doar cu nuca ce iese din interior.













Dupa ce le-am pus in tava le lasam sa mai creasca putin. Dam totul la cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pana se rumenesc frumos.













Intre timp facem si siropul, punem zaharul cu apa pe foc pana fierb, iar dupa ce sa racorit putin adaugam si romul. Imediat ce scoatem covrigii ii inmuiem in siropul fierbinte.





























Pofta buna!

duminică, 4 martie 2012

Biscuiti cu crema de rahat (de post)


Un desert rapid si usor pentru zilele de post. Cu cat stau mai mult timp in asteptare, cu atat sunt mai buni. Biscuitele trage de la crema si se inmoaie.

Ingrediente:
  • 500 gr rahat
  • o lamaie
  • putina apa (cca. 50 ml)
  • un pachet margarina
  • biscuiti de post
Dam rahatul la masina de tocat. Radem coaja de lamaie.
Indepartam partea alba(altfel iese amara) si restul dam la masina de tocat(in acelasi timp se curata masina de rahat).
Adaugam margarina si apa daca e nevoie, dupa care punem cratita pe foc si o lasam pana se topeste rahatul si margarina.
Luam un biscuite, intindem putina crema...
...peste punem un biscuite pe care il ungem cu crema.....
....apoi ii punem drept capac un al treilea biscuite.
Repetam operatiuneam pana ni se termina crema, biscuitii sau ne plictisim :) .

Cornulete cu branza


Ingrediente:

Aluat:
  • 500 g faina
  • 250-300 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
Umplutura se poate pune orice(cascaval, telemea, etc.):
  • 300 gr branza
  • 200 gr smantana
  • sare
  • marar
Amestecam branza cu smantana, adaugam sare dupa gust (merg mai saratele) si mararul tocat.

Din igredientele de mai sus framantam un aluat, pe care il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat, formam niste dreptunghiuri, pe care le franjuram, dar nu de tot.
Adaugam si umplutura, si rulam.
Le ungem cu ou si deasupra presaram mac. Bagam cornuletele in cuptorul preincalzit, la foc potrivit.


Aici gasiti o alta varianta cu ciuperci.

Floricele cu ciuperci


Ingrediente:
Aluat:
  • 500 g faina
  • 250-300 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 1 ou
  • 1 lgt sare
  • 1 lg zahar
Umplutura:
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • delicat (sare)
  • piper
  • 1-2 lgt faina (dizolvate in putina apa rece)
  • patrunjel
Tocam ceapa dupa care o punem la calit. Intre timp taiem ciu
percile felii, iar dupa ce ceapa este gata adaugam si ciupercile. Condimentam dupa gust si lasam sa fiarba ciupecile. Cand este aproape gata adaugam faina dizolvata in apa rece, se formeaza un sos care incheaga ciupercile. Cand sunt gata adaugam si patrunjelul tocat.
Din igredientele de mai sus framantam un aluat, pe care il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat, taiem patrate. Taiem fiecare colt al patratului ca in poza de mai jos.
Punem o lingura de compozitie in mijloc....
.... dupa care unim colturile la mijloc, deasupra umplutirii.
Le ungem cu ou si presaram deasupra susan. Bagam pateurile la foc potrivit pana se rumenesc.

Pofta buna!

Aici puteti gasi o alta varianta cu branza.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...