duminică, 7 octombrie 2012

Chec umed cu nuci si ciocolata



Am cumparat o carte cu 1000 de retete, deserturi, iar aceasta reteta este prima pe care am incercat-o.
Sper sa va placa si voua.
Ingrediente 6 portii:
  • 50 g nuci
  • 80 g unt
  • 50 g ciocolata
  • 5 oua
  • 130 g zahar
  • 6 lgt faina (pesmet)
  • esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare
Preincalzim cuptorul. Alunele le maruntim si le lasam de-o parte.
Intr-un vas punem ciocolata rupta cu untul si le topim la foc mic.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce compozitia capata o culare alba.
Adaugam nucile, (lasand o mana deoparte) faina (sau pesmetul), ciocolata topita cu unt, esenta de vanilie si amestecam bine.
Batem albusurile si praful de sare pana ce spuma se intareste.
Albusurile batute le adaugam incet in compozitie.
Tapetam fundul unei tavi cu diametrul de 22 cm (eu nu am avut si am facut in 2 mai mici) cu hartie de copt si ungem peretii vasului cu unt. Pe fundul tavii presaram nucile ramase.
Turnam aluatul in tava si coacem 30 de minute la 180 grade urmarind cu atentie: checul trebuie sa fie umed la mijloc.











































4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...