duminică, 27 februarie 2011

Orez cu lapte


Ingrediente:
  • 1 cana orez
  • 5 cani de lapte
  • zahar dupa gust
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie(optional)

Se pune la fiert laptele.

Se spala orezul si se adauga peste lapte.

Dupa ce s-a umflat c-am de tot orezul se adauga zaharul.

Dupa ce s-a topit zaharul si orezul e complet fiert se serveste dupa placul inimii atat cald cat si rece cu ciocolata, scortisoara sau musli crocante etc.



Sandwich cu salata de oua

Pentru 2 sandwich-uri
Ingrediente:

  • 3 oua
  • patrunjel
  • 1 lg maioneza
  • 2 lg smantana
  • sare
  • piper
  • salata
  • ceapa (eu nu am pus pentru ca il luam ca pachet la liceu)
  • 2 felii de paine

Se fierb ouale dupa care se piseaza galbenusurile si se taie cubulete albusurile si se amesteca.

Se adauga patrunjelul, sarea, piperul dupa gust, smantana, maioneza si se amesteca.

Pofta buna!

sâmbătă, 26 februarie 2011

Tort Sah

Tortul aniversar al fratiorului nostru.



Ingrediente:

Blat 1:
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt


Blat 2:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt
Crema:
  • 3 oua
  • 30 g gelatina
  • 400 ml lapte
  • 1 kg smantana
  • 300 g zahar
  • 200 g ciocolata amaruie
  • un castronel de visine taiate marunt
  • 2-3 lg cacao sau 1 plic crema trufe si ciocolata de la Dr Oetker
Crema de ornat:
  • 500 g smantana
  • 3-3 lg zahar
  • 1 plic crema trufe si ciocolata de la Dr. Oetker

Sirop:

  • 1 cana zahar
  • 1 litru apa
  • 1 sticla esenta de rom mare sau 2 mici
Blat 1:

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu telul para incet de jos in sus. Se adauga faina, praful de copt si cacao, treptat si se amesteca cu telul para incet de jos in sus. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc portivit.

Blat 2:
Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se adauga galbenusurile si se amesteca cu telul para incet de jos in sus. Se adauga faina, praful de copt si se amesteca cu telul para incet de jos in sus. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit.

Crema:

Gelatina se pune la inmuiat cu 100 ml apa. Dupa ce s-a umflat o incalzim la microunde ca sa fie lichida.
Se amesteca ouale cu zaharul si laptele. Se pun pe foc si se lasa pana incep sa clocoteasca. Se da deoparte si se lasa la racit. Cand s-a racit gelatina si crema se amesteca.
Se bate smantana cu 5-6 lg zahar si se face frisca. Se adauga 2-3 lg cacao. Eu am pus in loc de cacao 1 plic de crema trufe si rom de la Dr. Oetker ( in felul acesta e sigur ca crema va sta tare).
Dupa aceea se amesteca frisca cu crema. Se adauga bucatile de ciocolata si visine.


Crema ornat:
Se bate smantana, api se adauga zaharul. Dupa aceea se pune plicul si se mai bate 3 minute.

Sirop:

Se dizolva zaharul in apa si se adauga esenta.
Ansamblare:
Se taie fiecare blat in doua, iar fiecare jumatate se taie fasii.

Se pune cate o fasie din fiecare culoare(una neagra, una alba, una neagra...etc.), intre ele ca sa stea( sa nu fuga cand taiem felia) se pune crema.

Dupa ce am aranjat primul "blat"(strat) se pune crema peste.

Dupa ce am pus crema incepem sa facem al doilea "blat" (strat), dar incepand cu cealalta culoare (de ex: daca la primul strat am pus negru, alb, negru, alb, acum va fi alb, negru, alb, negru ) Ca sa fie mai usor puteti pune mai multa crema pe primul strat, iar apoi sa ridicati din surplusul de crema pusa pe fasie)Peste punem un strat de crema.

Peste facem al treilea "blat" (strat), de aceata data vom face ca la primul strat(incepem cu negru). Apoi punem crema.

Pe urma , peste facem al patrulea "blat" (strat). De data aceasta incepe ca la al doile strat, cu fasia alba. Apoi il imbracati in crema.

Si in sectiune:

Sper sa va placa la fel de mult ca si noua.

Tort de ciocolata Pescar



Tortul aniversar a fratiorului nostru, o minunatie.
Pozele de la preparare nu le pot descarca inca.




Ingrediente:

Blat 1:

  • 10 oua
  • 10 lg zahar
  • jumatate pliculet de praf de copt
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao

Albusurile le batem spuma, dupa care adaugam treptat zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile si le amestecam cu un tel para usor de jos in sus. Punem treptat faina si amestecam usor de jos in sus, punem si praful de copt si cacao si amestecam din nou dupa care bagam la cuptorul incins in prealabil.

Blat 2:

  • 5 oua
  • 5 lg zahar
  • 5 lg faina
  • jumatate pliculet de praf de copt
  • cam 5 lg de alune maruntite sau nuca

Albusurile le batem spuma, dupa care adaugam treptat zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile si le amestecam cu un tel para usor de jos in sus. Punem treptat faina si amestecam de jos in sus, punem si praful de copt si alunele dupa care bagam la cuptor.

Blat 3:

  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 3 lg cacao
  • 1/3 pliculet praf de copt

Albusurile le batem spuma, dupa care adaugam treptat zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile si amestecam cu un tel para usor de jos in sus. Punem treptat faina, cacao si praful de copt si amestecam usor de jos in sus. Eu l-am pus in diferite forme, dar merge si intr-o tava obisnuita.


Crema:

  • 1 kg smantana
  • 2 ciocolati de cacao de 250 g
  • zahar dupa gust

Punem smantana pe foc, adaugam ciocolata, zaharul si amestecam pana se ingroasa.

Sirop:

  • zahar
  • apa
  • 1 sticluta de rom

Caramelizam putin zaharul dupa care adaugam apa si il lasam pe foc pana se topeste tot zaharul. Cand s-a racit adaugam romul.

Aranjare:

Dam blatul 1 (negru) in 2. Punem jumatate din blat 1, il insiropam, dupa care intindem un strat de crema, punem blatul 2 (cel alb), il insiropam, punem un strat de crema dupa care adaugam si cealalta jumatate din blat 1(negru) il insiropam si punem ce a mai ramas din crema. peste intrun colt punem blatul 3 in 2 randuri il insiropan si punem cu un star de crema. Mie nu mi-a ajusn crema si am mai facut putina.



Tortul in sectiune.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...