miercuri, 18 iulie 2012

Ambrosia




Ingrediente pentru 4 persoane:
  • 200 g zahar
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 portocala
  • 1 si 1/2 cana apa
  • esenta de vanilie
  • nucsoara
  • migdale sau alune de padure pentru decor
Amestecam intr-o craticoara zaharul cu amidonul. Turnam incet apa si amestecam continu, sa nu se formeze cocoloase;  apoi punem vasul pe foc si incalzim compozitia la foc mic, amestecand timp de 3 minute.


Batem ouale cu galbenusurile, putina esenta de vanilie si un praf de nucsoara; turbam zeama de portocala strecurata, apoi adaugam coaja rasa de portocala.
Turnam compozitia in vasul de pe foc si fierbem pana se ingroasa putin, amestecand permanent.















Turnam in pahare de sticla, lasam sa se racoreasca, apoi le punem in frigider. Prajim migdalele sau alunele, intr-o tigaie neaderenta apoi le tocam cu cutitul.. Punem cate o gramajoare de migdale/alune in fiecare pahar si servim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...