In zilele toride de vara ce e mai bun de cat o inghetata rece care sa te racoreasca si sa te bine dispuna.
Inghetata de vanilie: (in final ramane doar jumatate din cantitate ca inghetata de vanilie, cealalta jumatate este inghetata de cafea)
- 5 galbenusuri
- 200 gr zahar
- 500 ml lapte
- 500 ml frisca lichida
- esenta de vanilie
Inghetata de cafea:
Am impartit in doua compozitia de la inghetata de vanilie si in care am mai adaugat
- 100 ml cafea tare
- 2-3 lg de Inka (sau puteti pune ness)
Inghetata de ciocolata:
- 200 gr ciocolata amaruie
- 400 ml smantana pentru frisca
- esenta de rom
- 3 galbenusuri
- putin lichior (optional)
Mod preparare inghetata vanilie:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Nu este nimic daca zaharul nu s-a topit de tot.
Punem intr-o craticioara laptele si adaugam crema de galbenusuri
Amestecam bine pana se incorporeaza si o punem pe aragaz la foc mic amestecand continuu. Lasam pana incepe sa se ingroase. Dupa ce s-a ingrosat o luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie si o lasam sa se raceasca. Batem separat smantana pentru frisca, dupa care incorporam cele doua compozitii.
Mod preparare inghetata de cafea:
Aceasta compozitie finala am impartit-o in doua. In jumatate din ea am adaugat cafeaua si Inka.
Intr-o cratita punem smantana, ciocolata rupta bucati, galbenusurile si punem pe foc mic. Amestecam in mod constat pana ce ciocolata s-a topit si compozitia a inceput sa se ingroase. Dupa ce sa racorit putem adauga lichiorul.
Tapetam forma de tort cu folie alimentara, apoi punem inghetata de vanilie si lasam la congelator pana se intareste. Dupa ce s-a intarit punem al doilea strat, inghetata de cafea, iar dupa ce s-a intarit si acest strat, punem ultimul strat, inghetata de cacao si lasam la congelator pentru 2 ore sau pama cand se intareste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu