vineri, 24 august 2018

Tarta dadacei





O tarta foarte gustoasa, cremoasa, ideala ca o gustare de duminica sau dimineata langa un pafar cu lapte sau cafea.


Ingrediente:

Aluat:
  • 300 g faina
  • 150 g zahar
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf sare
Umplutura:
  • 110 g zahat
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lamaie
Intr-un vas punem faina, zaharul, praful de sare, oul, praful de copt, untul taiat bucati si framantam apoi rapid cu mainile pana obtinem un aluat neted si omogen.



















Impartim aluatul in 3 bile si il bagam la frigider.


















Punem intr-un castron ouale si mixam impreuna cu zaharul (pastram o lingura).. Apoi adaugam faina, zaharul vanilat, coaja rasa si zeama de lamaie si mixam totul.


















Puunem la fiert laptele si zaharul oprit.

















Turnam compozitia de oua peste laptele clocotit, amestecand incontinuu. Lasam sa fiarba 1-2 minute amestecand permanent. Lasam crema la racit



















Scoatem aluatul din frigider. Din prima bila intindem o foaie rotiunda si imbracam fundul tavii. din a doua parte de aluat modelam un rulou si imbracam margine formei. Tva o ungem cu ou si tapetam cu faina.


















Turnam crema racita.


















Intindem din aluatul ramas o foaie rotunda si o asezam peste umplutura, pliam marginea de aluat peste foaie..


















Bagam la cuptorul preincalzit aprox 45 minute la 180 grade C. Cand e gata putem presara deasupra zahar pudra.

















Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...