Sunt foarte gustoase, potrivite pentru zilele de toamna datorita gustului lor bun si aromat. Reteta am luat-o de aici.
Ingrediente aluat:
- 150 g un moale
- 4 galbenusuri
- 1 ou
- 1 lg drojdie granulata
- 3 lg lapte
- 1/2 lgt sare
- 300-325 g faina
- 130 g nuca macinata prajita
- 2-3 lg zahar cu varf
- 2 pliculete zahar vanilat
- scortisoara
Batem untul pana se face albeste.
Adaugam galbenusurile si oul si mixam.
Punem si drojdia dijolvata in lapte, putina faina si sarea, dupa care si restul de faina treptat.
Lasam aluatul la dospit un sfert de ora (eu l-am lasat mai mult pentru ca am avut si altceva de facut)
Intindem aluatul intr-o foaie subtire de un 1 mm grosime si il taiem in patratele de marimea unei carti de joc.
Intindem umplutura.....
..... si rulam.
Le dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius pe un raft mai inalt a cuptorului, pana cand prind o culoare rumena ca scortisoara (eu le-am si intors)
Pofta buna!
Ceva nou pentru mine, copiii mei sigur vor fi incantati, ei care mananca si batoanele de scortisoara adevarate, pe acestea le vor gasi mai usor de rontait.
RăspundețiȘtergere