Ingrediente:
Se adauga galbenusurile (fara 2) si se amesteca cu telul para.
Se adauga Inka sau nesul.
Se pune in tava si se baga la cuptor la foc mic.
Crema
Intr-o cratita se freaca galbenusurile (cele 2) cu zaharul.
Se adauga laptele si praful de budinca si pe pune pe foc. Se lasa crema pe foc pana fierbe.
Cand s-a racit crema se adauga untul pus din timp la temperatura camerei si se mixeza bine.
Glazura :
Se pune ciocolata, margarina,apa si uleiul intr-o cratita pe baie de aburi.
Amsamblare:
Cand sa racit blatul, se taie in doua si se fac doua foi.
Se pune prima foaie peste care se pune cam trei treimi din crema.
Blat
- 8 oua -(minus)2 galbenusuri
- 7 lg apa
- 250 gr zahar
- 7 lg Inka sau ness
- 1 praf copt
- 300 gr. faina
- 1 pachet unt
- 1 litru lapte
- 250 gr zahar
- 2 galbenusuri
- 2 plicuri budinca de vanilie Dr. Oetker
- 24o gr ciocolata [ de care vrei ( eu am pus 1/2 de lapte si 1/2 amaruie)]
- 140 gr margarina
- 2 lg lapte
- 4 lg ulei
Blat
Se bat albusurile spuma cu zaharul.Se adauga galbenusurile (fara 2) si se amesteca cu telul para.
Se adauga faina si praful de copt.
Se adauga Inka sau nesul.
Se pune in tava si se baga la cuptor la foc mic.
Crema
Se adauga laptele si praful de budinca si pe pune pe foc. Se lasa crema pe foc pana fierbe.
Cand s-a racit crema se adauga untul pus din timp la temperatura camerei si se mixeza bine.
Se pune ciocolata, margarina,apa si uleiul intr-o cratita pe baie de aburi.
Amsamblare:
Cand sa racit blatul, se taie in doua si se fac doua foi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu