Fursecurile cu unt de arahide şi bucăţi de ciocolată sunt unele din preferatele tatei. Le putem servi dimineata alaturi de un pahar cu lapte rece sau langa o cafea. Reteta am luat-o de pe acest site, doar ca eu am pus mai putin zahar.
Ingrediente:
- 2 căni de făină
- 300 grame de unt de arahide
- 1/2 cană zahăr brun (nu este obligatoriu merge si doar cu zahar tos)
- 1/2 cană zahăr tos
- 250 grame de unt
- 150 grame ciocolată amăruie
- 2 ouă
- 1 lingură praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
Preparare:
Într-un castron amestecam cu ajutorul unui mixer untul la temperatura camerei, untul de arahide, zahărul, zahărul brun şi ouale. Trebuie amestecat mai mult timp deaorece gradulele de zahar brun sunt mai mari si se topesc mai greuÎncorporam în amestec ingredientele uscate: praful de copt, bicarbonatul şi făina. Amestecami bine până se încorporează făina. (putem lua o lingura sau o spatula din plastic sa amestecam)
Inainte de a adauga toata faina punem si ciocolata taiata marunt.
După ce încorporam ciocolata, introducem coca la rece pentru aproximativ 2 ore.
Încingem cuptorul la 150 de grade. Tapetam fundul unei tăvi cu hârtie de copt. Formam bilute din aluat de orice dimensiune, dupa preferinta (eu le-am facut mai mari), apoi cu o furculita le aplatizam.
Introducem tava la cuptor la foc mediu. Gand le scoatem le lasam să se răcorească puţin şi scoatem fursecurile cu grijă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu