Ingrediente:
- 130 g alune prajite (pastram cateva pt decor)
- 100 g zahar
- 150 g unt
- 1 ou
- 1 lg lapte
- 1/3 lgt praf de copt
- 300 g faina
- 1 lg cacao
- 1 albus
Batem untul pana obtinem o masa pufoasa.
Apoi adaugam alunele macinate si zaharul, mixam putin.
Punem si oul cu 1 lg lapte si iar mixam putin.
In final punem si un praf de sare, faina si praful de copt. Inainte de a pune toata faina separam aluatul aprox. in 2 (o bucata sa fie mai mare), iar jumatatea mai mare punem restul de faina pana se formeaza o compozitie compacta.
In cealalta jumatate adaugam cacao si framantam pana devine o compozitie compacta. Abele jumatati le bagam la rece timp de o ora.
Dupa ce a stat la rece intendem o foaie din bila alba si taiem cerculete (eu am vrut un cerc mai mic si am folosit o canita).......
.......intindem si din bila neagra o foaie si taiem stelute.
Batem albusul, apoi "lipim" stelutele de cercuri, iar in varf "lipim" si o aluna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu