Chiar daca nu arata foarte bine, culoare fiind diferita (deoarece afinele aveau zeama), briosele au fost foarte bune. Reteta am luat-o de aici.
Ingrediente: (pentru 12-16 bucati, mie mi-au iesit 14)
- 260 g faina
- 240 g iaurt
- 100 g zahar
- 80 ml ulei
- 1 ou
- 1 lgt esenta vanilie
- 1 1/4 lgt praf de copt
- 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
- 1/4 lgt sare
- 200 g afine
In alt vas amestecam foarte bine ingredientele umede (oul batut usor, iaurtul, uleiul si esenta)
Turnam ingredientele uscate (pastram putin) peste cele umede si le incorporam.
In ingredientele uscate care le-am pastrat dam afinele, astfel nu se vor lasa in jos. Incorporam si afinele in compozitie amestecand usor.
Punem compozitia in formele pentru briose tapetate cu hartie de copt. Umplem formele pana sus deoarece nu cresc foarte mult (nu vor da pe afara, va asigur).
Dam briosele la coptorul incalzit si le coacem 15-20 min la 190 grade.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu