Aceste tartele se pot servi calde cat si reci si este un aperitiv foarte gustos.
Ingrediente:
Aluat:
- 170 g faina
- 120 g unt
- sare
- 3-4 lg apa
Umplutura:
- 300 g ciuperci
- 40 g unt
- 4 lg smantana
- patrunjel
- 1/2 ceapa alba
- sare si piper
Punem faina intr-un castron mai lat, facem o fantana in mijloc unde punem untul si un praf de sare. Framantam putin dupa care adaugam 3-4 lg apa, apoi framantam din nou foarte bine. Invelim aluatul cu folie alimentara si-l punem in frigider pentru 30 de minute.
Spalam ciupercile si le taiem feliutele. Tocam marut ceapa si o calim intr-o tigaie cu unt incins, adaugam ciupercile si le inabusim putin. Incorporam smantana, patrunjelul si lasam sa fiarba pana cand scade.(eu am amestecan putina faina in apa si am turnat peste, s-a format un sos care a legat compozitia). Luam tigaia dupa foc si condimentam cu sare si piper dupa gust.
Intindem din aluat o foaie cu grosime de 2 mm.
Ungem formele cu unt si tapetam cu faina, ......
.......apoi le imbracam in aluat si le intepam cu furculita. Le punem la cuptorul incins la foc mai iute.
Dupa 7 minute, scoatem tartele din cuptor, le apasam pe funs sa se desunfle si.......
....... le umplem cu compozitia de ciuperci. Le punem din nou in cuptor si le coacem inca 7-8 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu