Ingrediente:
Blat:
- 7 oua
- 7 lg faina
- 7 lg zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 4 lg nuca macinata (optional)
- 1 pachet margarina
- 1 cana zahar
- 4-5 lg cacao
- 4-5 lg lapte
- mere
- zahar
- unt sau margarina
Merele
Se curata merele de coaja, se taie in doua si se curata si de samburi.
Se tapeteaza o cratita cu unt sau margarina.
Apoi cu zahar.
Pe urma se aseaza merele in fundul cratitei si pe lateral cu fata la peretii oalei.
Se baga la cuptor merele sa se coac partial.
Blatul
Apoi adaugam faina treptat si amestecam usor cu telul para de jos in sus. (NU se pune praf de copt)
Se toarna compozitia de blat deasupra.
Dupa ce am scos tortul de la cuptor asteptam sa se raceasca de tot.(eu nu am avut rabdare si un mar nu prea statea si de aceea nici ornatul nu a iesit prea bine, dar pentru prima data a fost bine :D)
Glazura
Se pun toate ingredientele intr-o cratita pe foc sa fiarba pana se ingroasa.
Am folosit praf se frisca de la Dr. Oetker
Am preparat-o aproape ca pe plic. Am adaugat jumatate de cutiuta de spantana si 2 intaritoare de frisca.
Ansamblare:
Dupa ce s-a racit blatul, peste el punem glazura care nu trebuie sa fie fierbinte si apoi il ornam cu frisca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu