sâmbătă, 1 februarie 2014

Briose cu cacao si ciocolata



Reteta am luat-o de pe site-ul Dreams Factory.

Ingrediente pentru 12 briose:
250 gr unt
3-4 lg zagar brun (briosele nu ies foarte dulci. mai degraba cu o tenta amaruie ;) asa ca daca va plac mai dulci, mai adaugati putin zahar)
2 oua
120-130 gr faina
1 pliculet praf de copt
putina sare
2 lg cacao

In plus
ciocolata amaruie
biscuiti Oreo (eu nu am avut)
Nutella sau orice alta crema de ciocolata

Amestecam untul cu zaharul si praful de sare.
Adaugam ouala si mai mixam putin.
Adaugam cacaoa, praful de copt si faina. Trebuie sa obtinem o compozitie cremoasa, nu foarte groasa.
Asezam hartii de muffins in tava si punem putina compozitie in fiecare forma (cam pana la jumatate). Apoi punem in fiecare briosa jumatate cub de ciocolata, o lingurita sau o jumatate de lingurita crema de ciocolata si cine are si biscuiti Oreo.
Punem peste restul compozitiei dupa care punem deasupra biscuiti sfaramati.
Bagam tava in cuptorul preincalzit si le coacem la 220 grade C. Briosele mele, cred ca nu au crescut pt ca le-am copt la foc mic. Am avut altceva inainte si am uitat sa dau mai tare :d.


 

Briose cu portocala si nuci






Ca tot vine Valentine's Day si aveam chef de ceva nou, am incercat aceste briose. Teteta am luat-o  de aici, spre sa va placa.

     Ingrediente:

150 gr zahar
90 gr unt (la temperatura camerei)
2 oua
1 banana (in reteta erau 3 )
70 ml iaurt
zeama de la o jumatate de portocala (25 ml)
coaja de la o portocala
300 gr faina
1 lgt bicarbonat de sodiu
1/2 lgt praf de copt
1/4 lgt sare
esenta de vanilie
75 grame nuci tocate marunt

      Glazura:
320 ml zeama de portocala (eu am pus si zeama de la compot)
1 plic buninca
zahar dupa gust (eu am pus putin, sa fie mai acrisor)
50 gr unt

Batem untul cu zaharul si esenta de vanilie, apoi adaugam banana.



Adaugam ouale, si mixam.
Adaugam treptat faina, sarea, bicarbonatul si praful de copt.



 Punem iaurtul cu zeama de portocale, coaja de portocale si nucile tocate, apoi mixam.

Aluatul il punem in formele de briose si bagam tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit (incercam cu metoda paiului pt a afla daca sunt coapte)
Dupa ce s-au copt si s-au racorit taiem capacele brioselor in care facem o inimioara cu ajutorul unei forme de fursec.
Glazura:
Punem toate ingredientele intr-o cratita pe foc, lasam sa fiarba putin, sa se ingroase, apoi o lasam la racorit. Dupa ce s-a racit cu ajutorul unui pos umplem briosele.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...