joi, 30 august 2012

Scones cu branza si masline

Urmarim din cand in cand emisiunea lui Ana Olson si mereu am vrut sa pregatim o reteta dea ei. Cautand pe net ceva pentru pranz, am ajuns din pagina in pagina la acesta minunata reteta, pe care am luat-o de aici.

Ingrediente:
  • 250 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt de sare (merge si mai puti)
  • 100 g unt rece
  • 110 ml lapte batut
  • 100 g cascaval ras
  • cateva malsine
Punem toate ingredientele uscate intr-un castron. Adaugam untul rece taiat cubulete peste ingredientele uscate si amestecam cu mainile pana obtinem o compozitie sfaramicoasa. Untul rece sfaramat este secretul fragezimii scones-urilor. In amestecul sfaramicios adaugam laptele batut, amestecam usor.
Turnam toata compozitia pe o planseta tapetata cu faina.

Impaturim aluatul pana cand formam o bila compacta, pe care eu am lasat-o 30 min la frigider pentru a o putea intinde mai usor.
Intindem bila de aluat intr-o foaie dreptunghiulara cu grosimea de 1,5-2 cm, presaram cascavalul ras si maslinele taiate bucatele, Rulam aluatul intr-un sul.
Taiem sulul in felii de aprox. 2 cm, grosime, pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le bagam in cuptorul preincalzit si le coacem la 200 C timp de 15 min.

 

 Pofta buna!

miercuri, 29 august 2012

Focaccia cu masline si rosii


Aceasta focaccia este o minunatie. Mi-a placut foate mult gustul, imbinarea dintre arome. Reteta am luat-o de aici.


Ingrediente
Maia
  • 150 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • un praf de sare
  • 50 ml apa
  • 50 ml lapte
  • 25 ml ulei
Aluat
  • 350 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 25 ml ulei
  • condimente uscate (oregano, busuioc, rozmarin, curry)
Pentru  deasupra:
  • rosi 
  • masline
  • ulei de masline
  • sare
Pentru inceput, pregatim maiaua. Intr-un castroan punem toate ingredientele precizate pentru maia
Framantam putin, pana obtinem o coca pe care o lasam apoi la dosppit 30 min.
Intr-un alt castron sau in masina de paine punem ingredientele in urmatoare ordine: lapte, ulei, sare, condimentele, maiaua (care a crescut) si faina.
Framantam sau lasam masina sa framante si apoi lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul. (eu l-am scos din masina si l-am pus la soare ca sa creasca mai repede :D )
Spalam si taiem rosile in marimea dorita, taiem si maslinele.
Intindem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care adaugam rosiile si maslinele. Apoi turnam ulei de masline peste focaccia, destul de mult si presaram sare si condimente.
Bagam focaccia in cuptorul preincalzit, 25-35 de minute la foc mediu.
Se poate servii atat calda cat si rece.

   
 
Pofta buna!

vineri, 10 august 2012

Kinder felie de lapte

Este o prajitura racoroasa, usoara si foarte gustoasa., numai buna pentru aceasta perioada a anului, cand mai vrei sa mananci si altceva decat inghetata.Reteta am luat-o de aici

 Ingrediente:
Blat
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 2 lg lapte
  • 100 ml ulei
  • 2 lg pesmet/ gris
  • 2 lg cacao
  • 2 lg faina
  • 2 lg miere
  • 1 lgt praf de copt
  • esenta de vanilie
Crema
  • 200 ml lapte condensa(l-am facut in casa)
  • 200 ml smantana
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 100 ml lapte
  • 1 plic de gelatina
  • 1 lg miere
  • esenta de vanilie
Blat
Separam ouale. Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia pana se albesc(la mine nu prea s-au albit pt ca erau oua de tara:D )

Intr-un alt castron punem ingredientele uscate.
Le adaugam peste galbenusuri si amestecam. Adaugam si ingredientele lichide.
Batem albusurile spuma.
 Apoi peste cealalta compozitie adaugam albusurile amestecand incet.
 Coacem 2 foi intr-o tava (32/23 cm) tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade in jur de 15 min.

Crema
Punem gelatina sa se umfle in lapte si o lasam 15 min.
Laptele condensat se amesteca cu miere si vanilia,apoi adaugam gelatina pe care am topito la bain barin.
Intr-un alt vas batem smantana cu intaritorul, dupa care adaugam frisca rezultata peste laptele condensat miere si gelatina. Il lasam putin la rece sa se intareasca cat sa poata fi intinsa mai usor.

Eu am insiropat primul blat(dar nu este nevoie)
Intindem crema peste primul blat si apoi punem deasupra cel de al doilea blat 
Lasam prajitura cateva ore la frigider si apoi putem sa o savuram.

marți, 7 august 2012

Focaccia


Este foarte buna atat simpla, cu sos cat si cu supa. Este crocanta si aromata.
Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 50 g unt
  • putina apa
  • oregano
  • sare

Drojdia o dizolvam in apa calduta cu un strop de zahar. Punem toate ingredientele intr-un vas inafara de oregano si framantam aluatul, apoi il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. (eu l-am framantat in masina de paine)







Intindem aluatul intr-o foaie destul de subtire.
Ungem foaia cu ulei de masline.....


.... si presaram oregano deasupra. O babam la cuptorul preincalzit inainte si o coacem pana devine aurie si crocanta.




Pofta buna!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...