Sunt foarte bune, aluatul e putin crocant si moale in interior. Puteti face cu ce implutira doriti, eu am facut si cu branza dar vreau sa incerc si cu mere.
- 300-350 g faina
- 10 lg de apa (pline)
- 5 lg de ulei (pline)
- 3 lg de otet
- 1 kg dovleac ras
- 8-9 lg de zahar (dupa gust)
- 2 lg de ulei
- 1-2 pliculete de zahar vanilat
- stafide (optional)
Punem faina intr-un castron adanc. Facem o adancitura in faina, in care se punem de apa, uleiul si otetul, apoi la inceput amestecam usor cu o lingura. Dupa aceea framantam cu mana, pana coca devine numai buna de intins (nu prea tare, usor elestica).
Impartim coca in patru bucati. Luam o bucata si o punem pe masa infainata pe care cu ajutorul sucitorului, o intindem foaie subtire. De fiecare data cand intoarcem foaia, mai adaugam putina faina, atat pe foaie cat si pe masa de lucru.
Cand foaia este gata, punem umplutura pe trei sferturi din suprafata, apoi rulam si aseazam in tava, pe care am pus hartie pergament. Cu fiecare bucata de coca procedam la fel. Rulourile le asezam in tava si le bagam la cuptorul incins in prealabil
.
Cand s-au rumenit frumos, le scoatem din cuptor si le pudram cu zahar pudra.