luni, 26 iulie 2010

Pizza cu ciuperci, salam,carnati

 
Pentru 2 pizza cat o tava mai mare.

 Ingrediente:

Aluat
  • 2 oua
  • 1/2 cub drojdie
  • 5-6 lg smantana
  • 3-4 lg ulei
  • 1 ceasca lapte
  • un varf cutit sare
  • faina cat sa nu se lipeasca


Compozitie:

Cantatatile sunt aproximate. Fiecare foloseste ce vrea si cat vrea. Nu trebuie sa cumperi nimic, folosesti ce ai in casa.









  • 200g salam
  • 200g parizer
  • 200g carnati
  • 100-150g masline
  • 100-150g porumb
  • 100-150g ardei iute
  • un pic de ardei rosu pentru culoare
  • 100-150g ciuperci
  • 250g cascaval
  • 3 oua (optional)
Batem ouale cu smantana+ sarea+laptele si drojdia dizolvata in putin lapte. Adaugam uleiul si amestecam pana la omogenizare, apoi adaugam faina cat sa nu se lipeasca si framantam.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15min.


Luam jumatate si intindem foaie.
Punem foaia in tava si incepem sa punem pe deasupre ingredientele.



O bagam la cuptor la foc mic.








Bon Appétit !

Gogosi simple






Ingrediente
  • 2 oua
  • drojdie cat o nuca
  • un patratel de unt (putin mai mare decat drojdia)
  • 4-5 lg de zahar (dupa gust)
  • 5-6 lg de ulei
  • 1 kg faina

Se framanta aluatul.


Se intinde cu sucitorul, daca vrei sa fie cu gauri ca sa il poti umple intinzi aluatul mai subtire.



Le prajim in ulei.



vineri, 2 iulie 2010

Tort de ciocolata (de post)




Ingrendiente

Blat
  • 2 pachete de margarina
  • 1 cana zahar
  • 1 borcan gem(eu am pus de caise)
  • 2 cesti de apa
  • 1 plic de praf de copt
  • 2 sticlute de esenta de rom
  • 3 cani de faina mai mari
  • 5 lg de cacao
Glazura
  • 200g ciocolata(de preferat menaj pentru ca este mai amaruie)
  • 7 lg ulei
Ciocolata se topeste pe bain marine impreuna cu uleiul si se lasa sa se raceaca.

Blat
Se amesteca margarina cu zaharul.

Se adauga borcanul de gem.

Se adauga apa. Daca pare ca se taie nu este o problema, atunci cand adaugati faina se leaga.

Se pune cacao.

Se adauga faina, praful de copt si esentele de rom.

Se coace la foc mic. Cand e gata se lasa in forma sa se raceasca, altfel se rupe.

Deasupra se toarna glazura.





Si aici o felie pentru voi.

joi, 1 iulie 2010

Prajitura cu visine si nectarine


Ingrendiente
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 5 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • visine(eu le-am lasat peste noapte la decongelat si au ramas cam fara zeama, si ca sa nu fie inecacioasa prajitura am pus nectarine)
Prajitura merge facuta si cu alte fructe.

Se bat albusurile spuma cu zahar, dupa care se adauga apa si uleiul.


Dupa care se adauga faina si praful de copt la final.


Se pune in tava si se coace la foc mic. Dupa ce am scos prajitura, o mai lasam cateva minue sa se raceasca si o pudram cu zahar






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...